Мобильная версия

Доступно журналов:

3 288

Доступно статей:

3 891 637

 

Скрыть метаданые

Автор Thompson, Michael
Автор Owen, Linda
Автор Wilkinson, Kate
Автор Wood, Roger
Автор Damant, Andrew
Дата выпуска 2002
dc.description Both the Kjeldahl and the Dumas methods for the determination of protein in foodstuffs are currently in use, but the empirical nitrogen factors used to convert the determined nitrogen content to protein content are based on the Kjeldahl method alone. Non-equivalence between the two methods could therefore result in some laboratories reporting an incorrect protein content. We report here a study using data accumulated over several years in the results of a proficiency testing scheme. On average the Dumas method provided results that were relatively higher by about 1.4% than the Kjeldahl method, but the difference between the methods depended on the type of foodstuff. The methodology of looking for bias between analytical methods is critically discussed.
Формат application.pdf
Издатель Royal Society of Chemistry
Название A comparison of the Kjeldahl and Dumas methods for the determination of protein in foods, using data from a proficiency testing scheme
Тип research-article
DOI 10.1039/b208973b
Electronic ISSN 1364-5528
Print ISSN 0003-2654
Журнал Analyst
Том 127
Первая страница 1666
Последняя страница 1668
Аффилиация Thompson Michael; School of Biological and Chemical Sciences, Birkbeck College (University of London)
Аффилиация Owen Linda; FAPAS, Central Science Laboratory
Аффилиация Wilkinson Kate; FAPAS, Central Science Laboratory
Аффилиация Wood Roger; Food Standards Agency, Institute of Food Research
Аффилиация Damant Andrew; Food Standards Agency
Выпуск 12
Библиографическая ссылка G. K. Buckee, J. Inst. Brewing, 1994, 100, 57, 64
Библиографическая ссылка J. K. Daun, D. R. Declercq, J. Am. Oil Chem. Soc., 1994, 71, 1069, 1072
Библиографическая ссылка E. Jakob, C. Sievert, S. Sommer, Z. Puhan, Z. Lebensm.-Unters. -Forsch., 1995, 200, 239, 243
Библиографическая ссылка P. G. Wiles, I. K. Gray, Aust. J. Dairy Technol., 1996, 51, 17, 21
Библиографическая ссылка M. Dautel, C. Zimmermann, R. Buschmann, Dtsch. Lebensm.-Rundsch., 1996, 92, 390, 393
Библиографическая ссылка A. H. Simonne, E. H. Simonne, R. R. Eitenmiller, H. A. Mills, C. P. Cresman, J. Sci. Food Agric., 1997, 73, 21, 28
Библиографическая ссылка R. D. Etheridge, G. M. Pesti, E. H. Foster, Anim. Feed Sci. Technol., 1998, 73, 21, 28
Библиографическая ссылка P. G. Wiles, I. K. Gray, R. C. Kissling, J. AOAC Int., 1998, 81, 620, 632
Библиографическая ссылка M. E. Watson, T. L. Galliher, Commun. Soil Sci. Plant Anal., 2001, 32, 13, 14
Библиографическая ссылка P. J. Lowthian, M. Thompson, R. Wood, Analyst, 1996, 121, 977, 982
Библиографическая ссылка Analytical Methods Committee, Analyst, 1989, 114, 1693

Скрыть метаданые