Мобильная версия

Доступно журналов:

3 288

Доступно статей:

3 891 637

 

Скрыть метаданые

Автор Atkins, P.J.
Дата выпуска 1991
Формат application.pdf
Издатель Taylor & Francis Group
Копирайт Copyright Taylor and Francis Group, LLC
Название Sophistication detected: Or, the adulteration of the milk supply, 1850–1914
Тип research-article
DOI 10.1080/03071029108567811
Electronic ISSN 1470-1200
Print ISSN 0307-1022
Журнал Social History
Том 16
Первая страница 317
Последняя страница 339
Аффилиация Atkins, P.J.; University of Durham
Выпуск 3
Библиографическая ссылка Filby, F. A. 1934. A History of Food Adulteration and Analysis 69
Библиографическая ссылка Burnett, J. 1958. “‘History of Food Adulteration in Great Britain in the Nineteenth Century, with Special Reference to Bread, Tea and Beer’”. London Ph.D. thesis
Библиографическая ссылка Burnett, J. 1966. Plenty and Want: A Social History of Diet in England from, 1815 to the Present Day
Библиографическая ссылка Mitchell, J. 1848. A Treatise on the Falsifications of Food, and the Chemical Means Employed to Detect Them 74–83.
Библиографическая ссылка Paulus, I. 1974. The Search for Pure Food: A Sociology of Legislation in Britain 16
Библиографическая ссылка Middleton. 1807. General View of the Agriculture of Middlesex, , 2nd edn
Библиографическая ссылка B.P.P. 1856. S.C. . . . into the Adulteration of Food, Drinks, and Drugs 379
Библиографическая ссылка B. P. P. 1894. Select Committee on Food Products Adulteration 253
Библиографическая ссылка 1894. ‘Three months in the London milk trade’. The F.con‐omic Review, iv: 180 Anon.
Библиографическая ссылка B.P.P. 1902. D.C. . . . into the Use of Preservatives and Colouring Matters in the Preparation and Colouring of Food
Библиографическая ссылка Mayhew, H. 1861. London Labour and the London Poor. Volume I: The Street Folk 191–3.
Библиографическая ссылка 1871. The Milk Journal, 1 March: 57
Библиографическая ссылка B.P.P. 1872. Report of the Superintendent of Contracts, Admiralty, Relative to the System of Supply of Provisions and Stores for the Workhouses of the Metropolis 275
Библиографическая ссылка 1872. The Milk Journal, 1 August
Библиографическая ссылка Johnston, V. J. 1985. Diet in Workhouses and Prisons, 1835–1895 122
Библиографическая ссылка B.P.P. 1895. on Food Products Adulteration 363 S.C.
Библиографическая ссылка Local Government Board. 1890–1. Annual Report
Библиографическая ссылка Rew, R. H. 1892. ‘An inquiry into the statistics of the production and consumption of milk and milk products in Great Britain’. Journal of the Royal Statistical Society, lv: 244–78.
Библиографическая ссылка B.P.P. 1874. S.C. on Adulteration of Food Act (1872) 262
Библиографическая ссылка Wigner, G. W. 1884. Pure Milk 17
Библиографическая ссылка Blyth, A. W. 1927. Foods: Their Composition and Analysis, , 7th edn 247–50.
Библиографическая ссылка Dyer, B. and Mitchell, C. A. 1932. The Society of Public Analysts . . . Some Reminiscences of its First Fifty Years and a Review of its Activities 2Cambridge
Библиографическая ссылка B.P.P. 1901. D.C. . . . upon the Desirability of Regulations, under Section 4 of the Sale of Food and Drugs Act, 1899, for Milk and Cream (1901)
Библиографическая ссылка Local Government Board. 1910–11. Annual Report xlvii
Библиографическая ссылка Local Government Board. 1881/2. Annual Report
Библиографическая ссылка Hassard, C. 1905. ‘The milk trade from within’. Economic Review, xv: 74
Библиографическая ссылка Local Government Board. 1896–7. Annual Report
Библиографическая ссылка 1908. “Medical Officer of Health to the Borough of Islington”. In Annual Report
Библиографическая ссылка Atkins, P. J. 1978. ‘The growth of London's railway milk trade, c. 1845–1914’. Journal of Transport History, iv: 208–26. new series
Библиографическая ссылка Martin, C. R. A. 1933. Practical Food Inspection 125–6.
Библиографическая ссылка B.P.P. 1904. Inter‐Departmental Committee on Physical Deterioration
Библиографическая ссылка 1876. The Dairyman, iv
Библиографическая ссылка 1871. The Dairyman, 11(4): 56
Библиографическая ссылка Annett, A. E. 1899. ‘Boric acid and formalin as milk preservatives’. The Lancet, 11 November: 1282–5.
Библиографическая ссылка Houston, A. C. 1905. Report on the Bacteriological Examination of Milk 9
Библиографическая ссылка Savage, W. G. 1912. Milk and the Public Health 387
Библиографическая ссылка Monier‐Williams, G. W. 1912. ‘On analyses and methods of detection of certain proprietary substances sold as preservatives for milk, cream, etc.’. Reports to the Local Government Board on Public Health and Medical Subjects, lx: 1–2. New Series
Библиографическая ссылка Richmond, H. D. 1920. Dairy Chemistry, , 3rd edn 403
Библиографическая ссылка Halliburton, W. D. 1900. ‘The use of borax and formaldehyde as preservatives in food. British Medical Journal, 7 July: 1–2.
Библиографическая ссылка Delepine, S. 1902/3. ‘Some of the dangers of boracic acid and formaldehyde as food preservatives’. Transactions of the Epidemiological Society of London, xxii: 56 new series
Библиографическая ссылка Kaplan, M. M. 1962. “‘Diseases transmitted through milk’”. In ‘Milk hygiene: hygiene in milk production, processing and distribution’, World Health Organization Monograph Series Edited by: Abdussalam, M. Vol. xlviii, 61
Библиографическая ссылка Clayton, E. G. 1899. Report of the Medical Officer of Health to the Islington Vestry
Библиографическая ссылка Wallace, R. H. 1898. The Adulteration of Dairy Produce 79Edinburgh
Библиографическая ссылка Fouler‐ton, A. G. R. 1899. ‘The influence on health of chemical preservatives in food’. The Lancet, 25 November: 1427
Библиографическая ссылка Rideal, S. and Foulerton, A. G. R. 1899. ‘On the use of boric acid and formic aldehyde as milk preservatives’. Public Health, xi: 9
Библиографическая ссылка Hill, A. H. 1899. ‘Antiseptics in food’. Public Health, xi: 527–38.
Библиографическая ссылка Thresh, J. and Porter, A. E. 1906. Preservatives in Food and Food Examination 99
Библиографическая ссылка Local Government Board. 1893–4. Annual Report
Библиографическая ссылка Local Government Board. 1906–7. Annual Report
Библиографическая ссылка 1897. ‘The Lancet Special Sanitary Commission on the Use of Antiseptics in Food’. The Lancet, 2 February: 56–60. Anon.
Библиографическая ссылка Atkins, P. J. 1991. ‘White poison?: The social consequences of milk consumption in London, 1850–1939’. Social History of Medicine, forthcoming

Скрыть метаданые